Nieuws

Dorpscentrum Spaarndam

Nieuwjaarsreceptie in Dorpscentrum Spaarndam
Nieuws ma 15 jan, 11:05
SPAARNDAM – De Dorpsraad en Ondernemersvereniging Spaarndam en de dorpsraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben samen een nieuwjaarsreceptie gehouden. Veel Spaarndammers, maar ook leden van verenigingen en andere dorpsraden hadden aan de oproep van onder meer de organisatie van het Dorpscentrum gehoor gegeven en waren naar de Ringweg in Spaarndam gekomen.

Spaarndam bij elkaar voor de nieuwjaarsspeeches.

Spaarndam bij elkaar voor de nieuwjaarsspeeches. (Foto: Peter Vreeswijk)


Saskia Vreeswijk

Alle aanwezigen werden hartelijk welkom geheten en ontvingen bij binnenkomst enige consumptiemuntjes en een lootje voor de loterij. Het is voor het tweede jaar dat de dorpsraden en ondernemersvereniging in gezamenlijkheid deze receptie organiseren.

Vol harmonie
De voorzitter van de ondernemersvereniging, Ron van der Aard, mocht de spits afbijten met zijn toespraak. “In 2023 ging het wereldwijd vooral over oorlogen en klimaatverandering, maar ook in ons eigen land stonden we vaker tegenover elkaar dan met elkaar”, zo begon Ron zijn toespraak. “maar nu komt het leukste stuk”, vervolgde hij. Hiermee duidend op dat mooie stukje aarde tussen groen en industrie, een oase van rust, Spaarndam geheten. Een gebied vol harmonie waar de ellende van de hele wereld aan voorbij lijkt te gaan. Tenslotte prt hees hij alle vrijwilligers in het dorp voor hun inzet bij de vele activiteiten. “Als wij ons dorp mooi blijven houden, dan kunnen wij misschien alle ellende een beetje buiten de deur houden”, zo eindigde hij.

Dorpsraad Spaarndam
Daarna was het woord aan Jacques Hendriks, voorzitter van Dorpsraad Spaarndam. “In dit schrikkeljaar hebben we een dag extra en die hebben we hard nodig!” Hiermee gaf Jacques aan dat er dit jaar heel wat activiteiten op de kalender staan, zoals de vervanging van de riolering op de Slaperdijk. Dat zal veel overlast met zich meebrengen. Verder wordt er een voetpad aangelegd vanaf Spaarne Buiten tot aan Albert Heijn. Voor de Dorpsraad staat participatie en verbinding hoog op de agenda. Hij doelde hierbij niet alleen op de samenwerking met de gemeente maar ook met de dorpsraden in de directe omgeving.

Tenslotte kreeg Theo Vink, voorzitter van Dorpsraad Haarlemmerliede en Spaarnwoude, het woord. Hij benadrukt vooral het belang en de functie van het Dorpscentrum Spaarndam en hoopt dat velen hun weg hier naar toe weten te vinden. Hij dankte de organisatie voor het regelen van deze receptie en bracht tenslotte een toast uit op het nieuwe jaar.

Loterij
Tenslotte werden de lootjes getrokken. De ondernemersvereniging had weer voor mooie prijzen gezorgd zoals een fles wijn met cadeaubon van café-restaurant De Toerist, een bon om lekker te eten bij Restaurant De Kolk en een cadeaubon van winkel Bij De Buuf. Er werd nog enige tijd nagepraat, afspraken gemaakt en plannen gesmeed voor het nieuwe jaar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Onderstaande links lijden je naar artikelen die te maken hebben met de opening.

https://www.hcnieuws.nl/lokaal/overig/909200/vernieuwd-hart-spaarndam-dorpscentrum-huiskamer-van-gemeenschap?fbclid=IwAR1tKcR5OzTGrVR4KtN-kL7uznjtXTSRRn_jCx5DHCQpz57PxTBN56Oc-xc

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/315768/otto-71-knapt-met-elf-spaarndammers-buurtcentrum-op-duizenden-uren-werk

Vacatures en vrijwilligers!

Gezocht oproepkrachten voor achter de bar. Heb je geen horeca-ervaring maar ben je wel servicegericht en wil je een paar uurtjes in het Dorpscentrum aan de slag? Kom gezellig bij ons team. Leeftijd vanaf 18 jaar. Ben je in het bezit van Sociale Hygiëne of IVA-certificaat dan is dat helemaal mooi, maar kun je ook via ons halen.

Wij gaan er vanuit dat onze nieuwe collega een dienstverlenende en klantgerichte instelling heeft. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar info@dcspaarndam.nl onder vermelding van Oproepkracht Dorpscentrum. Meer informatie? Neem contact op met Marloes Wesseling tel. 06-14619039 of info@dcspaarndam.nl

Het eerste Mama café was een feit! We hebben moeders, kindjes en een oma met kleinkind mogen ontvangen. Er is heerlijk gespeeld en gekletst. Iedere eerste woensdag van de maand vaste prik!

Een kijkje in het vernieuwde Dorpscentrum!


Haarlems Dagblad 15 februari 2022: interview met oud-voorzitter Martie Vink


Coronamaatregelen

Vanaf 18 februari 2022 zijn de coronamaatregelen versoepeld. Via deze link kunt u meer informatie vinden: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/02/15/alles-kan-weer-open-in-3-stappen

Nog altijd wordt u geadviseerd:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest of laat u testen bij de GGD.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
Er is elke dinsdagmiddag van 13.30 – ca. 15.30 uur breien, haken en spelletjes voor ouderen.


GEZOCHT OPROEPKRACHTENNIEUWE BESTUURSLEDEN

Per 1 februari jl. zijn Martie Vink, Kees Raateland en Aagje Compier afgetreden. We zijn verheugd te melden dat het gelukt is om 4 nieuwe bestuursleden voor de Stichting te vinden! Rob de Vries, Loes Balm, Maria Hoogland en Marcella Riegen zijn de zittende bestuursleden (Hans van den Hoogen, Sander Ruitenbeek en Otto Wiegand) komen versterken. Het nieuwe bestuur is met frisse moed van start gegaan!RENOVATIE DORPSCENTRUM

En dan is eindelijk de verbouwing gereed! In mei 2021 werd begonnen met uitruimen, slopen en voorbereiden, zodat de aannemer Bellaart Bouw uit Haarlem in juni definitief aan de slag kon. De belangrijkste zaken die aangepakt zijn: de entree aan de voor- en de zijkant, het maken van een biljartruimte op de plaats van de kleedkamers van de sportzaal, aanpassingen in de ontmoetingsruimte (bar, bibliotheek, kantoor, garderobe en toiletten), de vergaderzaal, en heel veel aanpassingen aan installaties. Eind van het jaar 2021 is de oplevering geweest, en in januari 2022 zijn de laatste puntjes op de i gezet, zodat we per februari jl. weer open konden gaan (alles onder voorbehoud van de coronamaatregelen uiteraard). De verbouwing is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting SLS, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Haarlem, VSBfonds, Rabobank, Ondernemersvereniging Spaarndam e.o., én niet in de minste plaats de vele (bouw)vrijwilligers die heel veel werk hebben verricht tijdens de verbouwing, om tijd en geld te besparen. Hulde en veel dank aan deze vrijwilligers!

Na een verbouwing hoort natuurlijk ook een (her)opening. Vanwege de coronamaatregelen konden we dat helaas niet eerder doen (ook niet afgelopen januari), maar hopelijk kunnen we begin april een open dag organiseren, waarop iedere Spaarndammer en andere geïnteresseerden een kijkje kan komen nemen in het vernieuwde Dorpscentrum! De uitnodiging hiervoor volgt nog.


Voor verdere informatie: Marloes Wesseling via telefoonnummer: 06 146 190 39 of email: info@dcspaarndam.nl.

smart

WMO en PlusPunt Zwanenburg

Vanuit MeerWaarde wordt er in Zwanenburg een inloopspreekuur gehouden, waar u terecht kunt met allerlei vragen op sociaal gebied. MeerWaarde kan u ook doorverwijzen naar het Wmo. Als u andere vragen heeft, doet MeerWaarde uiteraard haar uiterste best om u van dienst te zijn. tel. 023 – 569 88 60; e-mail pluspuntzwanenburg@meerwaarde.nl

Voor meer informatie, advies en vragen over welzijn, vrijetijdsactiviteiten, vrijwilligerswerk, hulp en dienstverlening, klik hier of kijk op de pagina Activiteiten, Wmo.