Nieuws

Dorpscentrum Spaarndam

Het eerste Mama café was een feit! We hebben moeders, kindjes en een oma met kleinkind mogen ontvangen. Er is heerlijk gespeeld en gekletst. Volgende maand zien we jullie graag op 15 juni! Zegt het voort en voel je welkom.

Een kijkje in het vernieuwde Dorpscentrum!


Haarlems Dagblad 15 februari 2022: interview met oud-voorzitter Martie Vink


Coronamaatregelen

Vanaf 18 februari 2022 zijn de coronamaatregelen versoepeld. Via deze link kunt u meer informatie vinden: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/02/15/alles-kan-weer-open-in-3-stappen

Vanaf 18 februari vervalt de verplichting om in openbare ruimtes mondkapjes te dragen en 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dit betekent dat er weer een volle capaciteit mogelijk is in het Dorpscentrum. Ook de openingstijden zijn verruimd naar 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs is nog wel verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar die gebruik maken van de bar/horeca. Voor activiteiten/evenementen vanaf 500 bezoekers is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje verplicht. Behalve als je zit, dan hoef je geen mondkapje te dragen.

Vanaf 25 februari vervallen de meeste coronamaatregelen behalve voor locaties/evenementen binnen met meer dan 500 bezoekers en zonder vaste zitplaatsen geldt dat testen voor toegang verplicht is.

Nog altijd wordt u geadviseerd:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest of laat u testen bij de GGD.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
Er is elke dinsdagmiddag van 13.30 – ca. 15.30 uur breien, haken en spelletjes voor ouderen.


GEZOCHT OPROEPKRACHTEN

Gezocht oproepkrachten voor achter de bar. Heb je geen horeca-ervaring maar ben je wel servicegericht en wil je een paar uurtjes in het Dorpscentrum aan de slag? Kom gezellig bij ons team. Leeftijd vanaf 18 jaar. Ben je in het bezit van Sociale Hygiëne of IVA-certificaat dan is dat helemaal mooi, maar kun je ook via ons halen.

Wij gaan er vanuit dat onze nieuwe collega een dienstverlenende en klantgerichte instelling heeft. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar info@dcspaarndam.nl onder vermelding van Oproepkracht Dorpscentrum. Meer informatie? Neem contact op met Marloes Wesseling tel. 06-14619039 of info@dcspaarndam.nl


NIEUWE BESTUURSLEDEN

Per 1 februari jl. zijn Martie Vink, Kees Raateland en Aagje Compier afgetreden. We zijn verheugd te melden dat het gelukt is om 4 nieuwe bestuursleden voor de Stichting te vinden! Rob de Vries, Loes Balm, Maria Hoogland en Marcella Riegen zijn de zittende bestuursleden (Hans van den Hoogen, Sander Ruitenbeek en Otto Wiegand) komen versterken. Het nieuwe bestuur is met frisse moed van start gegaan!RENOVATIE DORPSCENTRUM

En dan is eindelijk de verbouwing gereed! In mei 2021 werd begonnen met uitruimen, slopen en voorbereiden, zodat de aannemer Bellaart Bouw uit Haarlem in juni definitief aan de slag kon. De belangrijkste zaken die aangepakt zijn: de entree aan de voor- en de zijkant, het maken van een biljartruimte op de plaats van de kleedkamers van de sportzaal, aanpassingen in de ontmoetingsruimte (bar, bibliotheek, kantoor, garderobe en toiletten), de vergaderzaal, en heel veel aanpassingen aan installaties. Eind van het jaar 2021 is de oplevering geweest, en in januari 2022 zijn de laatste puntjes op de i gezet, zodat we per februari jl. weer open konden gaan (alles onder voorbehoud van de coronamaatregelen uiteraard). De verbouwing is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting SLS, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Haarlem, VSBfonds, Rabobank, Ondernemersvereniging Spaarndam e.o., én niet in de minste plaats de vele (bouw)vrijwilligers die heel veel werk hebben verricht tijdens de verbouwing, om tijd en geld te besparen. Hulde en veel dank aan deze vrijwilligers!

Na een verbouwing hoort natuurlijk ook een (her)opening. Vanwege de coronamaatregelen konden we dat helaas niet eerder doen (ook niet afgelopen januari), maar hopelijk kunnen we begin april een open dag organiseren, waarop iedere Spaarndammer en andere geïnteresseerden een kijkje kan komen nemen in het vernieuwde Dorpscentrum! De uitnodiging hiervoor volgt nog.


Voor verdere informatie: Marloes Wesseling via telefoonnummer: 06 146 190 39 of email: info@dcspaarndam.nl.

smart

WMO en PlusPunt Zwanenburg

Vanuit MeerWaarde wordt er in Zwanenburg een inloopspreekuur gehouden, waar u terecht kunt met allerlei vragen op sociaal gebied. MeerWaarde kan u ook doorverwijzen naar het Wmo. Als u andere vragen heeft, doet MeerWaarde uiteraard haar uiterste best om u van dienst te zijn. tel. 023 – 569 88 60; e-mail pluspuntzwanenburg@meerwaarde.nl

Voor meer informatie, advies en vragen over welzijn, vrijetijdsactiviteiten, vrijwilligerswerk, hulp en dienstverlening, klik hier of kijk op de pagina Activiteiten, Wmo.