Judo

Dorpscentrum Spaarndam


OYAMA woensdagmiddag in Spaarndam van 14:00 – 15:00uur. Meer informatie over deze lessen kunt u krijgen bij Pieter de Groot via e-mail:  oyama@worldonline.nl

Kinderen kunnen al vanaf 5 jaar bij OYAMA met judo beginnen. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen meestal in staat om de aandacht bij de les te houden. Ze leren op een leuke en speelse manier de beginselen van judo. Elkaar vastpakken, valbreken, maar ook: leren van elkaar te winnen én … te verliezen! Elkaar geen pijn doen, maar juist sportief met elkaar bezig zijn. Judo verbetert op een speelse manier de weerbaarheid van kinderen.

Judo is bovendien een prima voorschool voor andere sporten. De lessen worden op woensdagmiddag na schooltijd gegeven. Uw kind gaat lekker een uurtje sporten en u kunt ondertussen even wat boodschappen doen. De kinderen kunnen drie gratis proeflessen vrijblijvend mee doen. Er is zolang eventueel een judopak te leen.

Leuke activiteiten

 OYAMA organiseert leuke activiteiten waaraan alle judoka’s kunnen deelnemen. Zo organiseert men een aantal maal per jaar een vaantjestoernooi.Dit toernooi stelt de jonge  judoka’s in de gelegenheid om op een ongedwongen manier kennis te maken met het meedoen aan wedstrijdjes. Ook kunnende kinderen meedoen aan examens om een slip of een band te halen. Zelfs de jongste kinderen kunnen meestal al na enige maanden judoles, examen doen voor de gele slip. De ervaring is dat kinderen het leuk vinden om mee te doen en uiteraard apetrots zijn als ze door de examinator een nieuwe slip of band krijgen uitgereikt.