Nieuws

Dorpscentrum Spaarndam


Vanaf 1 november 2019 zijn wij op vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur alleen open voor zelfstandige activiteiten.


WMO en PlusPunt Zwanenburg

Vanuit MeerWaarde wordt er in het Dorpscentrum een inloopspreekuur gehouden, waar u terecht kunt met allerlei vragen op sociaal gebied, waardoor u niet helemaal naar het PlusPunt in Zwanenburg hoeft te gaan. MeerWaarde kan u ook doorverwijzen naar het Wmo. Als u andere vragen heeft, doet MeerWaarde uiteraard haar uiterste best om u van dienst te zijn.

Het inloopspreekuur in Spaarndam is iedere vrijdagochtend van 09.00 – 12.00 uur.

PlusPunt Zwanenburg

Voor informatie, advies en vragen over welzijn, vrijetijdsactiviteiten, vrijwilligerswerk, hulp en dienstverlening.

MeerWaarde heeft op vierpunten in Haarlemmermeer PlusPunten, laagdrempelige locaties waar inwoners terecht kunnen voor informatie, advies en vragen over welzijn, vrijetijdsactiviteiten, vrijwilligerswerk, hulp en dienstverlening. Kent u iemand in de omgeving die ondersteuning of hulp nodig heeft? Worstelt u zelf met een probleem en weet u niet goed waar u met uw vragen terecht kunt? Wilt u vrijwilligerswerk doen maar weet niet zo goed wat? Zoekt u een vrijetijdsbestedingi n de buurt? Loop dan eens binnen bij het PlusPunt in uw buurt of tijdens het inloopspreekuur in het Dorpscentrum.

Een greep uit de onderwerpen waarvoor u bij een PlusPunt terecht kunt:

 • Ondersteuning om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
 • Hulp bij persoonlijke problemen.
 • Vragen over opvoedsituaties.
 • Sociale en recreatieve activiteiten in de omgeving.
 • Vrijwilligersactiviteiten in de buurt.
 • Dagactiviteiten in de buurt.
 • Hulp bij het invullen van formulieren.
 • Ondersteuning bij administratie.
 • Hulp bij het organiseren van een activiteit voor uw straat of buurt.

PlusPunt Zwanenburg voor inwoners van Zwanenburg, Vijfhuizen, Nieuwe Meer, Nieuwebrug, Lijnden, Boesingheliede, Badhoevedorp, de Hoek, Schiphol, Schiphol-Rijk, Spaarndam, Halfweg, Haarlemmerliede en Penningsveer, Spaarnwoude en het Buitengebied (Houtrakpolder en Oostelijke Liede Oever).

PlusPunt Zwanenburg is gevestigd aan de Dennenlaan 115, 1161 CM in Zwanenburg en is geopend op:
Maandag 13:00 – 16:00 uur (tevens Taalpunt)*
Dinsdag 09:30 – 12:30 uur
Donderdag 09:30 – 12:30 uur
Op andere dagen/tijden uitsluitend op afspraak

* Het Taalpunt biedt informatie en verwijst naar het Taalhuis. Bij het Taalpunt in Zwanenburg kan je iedere maandag van 13:00 tot 16:00 uur terecht voor:

 • advies over een passende (digi-)taalcursus
 • overzicht van het aanbod in de buurt en
 • aanmelding als vrijwilliger.
 • T 023 – 569 88 60
 • pluspuntzwanenburg@meerwaarde.nl

REPAIRCAFÉ SPAARNDAM

Openingstijden
Elke tweede zaterdag van de maand, van 13.30 tot 16.00  uur.
Het eerstvolgende is op zaterdag 8 februari 2020.


NIEUWJAARSRECEPTIE 4 JANUARI 2020

Op zaterdag 4 januari 2020 zal er van 15.00 – 17.00 uur een gezellige Nieuwjaarsreceptie gehouden worden in het Dorpscentrum. Deze wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Spaarndam e.o., de Dorpsraad en het Dorpscentrum. Komt u ook met ons proosten op het nieuwe jaar??


GEZOCHT OPROEPKRACHTEN

GEZOCHT: voor de maandagavond of dinsdagavond, en af en toe in het weekend, zoeken wij een oproepkracht voor achter de bar. Vanaf 18 jaar, liefst met enige horeca-ervaring. Bezit van een SHV- of IVA-certificaat is een pré. Wij gaan er vanuit dat onze nieuwe collega een dienstverlenende en klantgerichte instelling heeft. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar info@dcspaarndam.nl onder vermelding van Oproepkracht Dorpscentrum. Meer informatie? Neem contact op met Marloes Wesseling,  tel. 023-5390811 of info@dcspaarndam.nl


GEZOCHT: voor de woensdagmiddag zoeken wij van 13.00 – 16.00 uur een vrijwilliger/vrijwilligster die als gastvrouw/gastheer een kopje koffie/thee wil schenken. Wij zoeken ook iemand die op woensdagmiddag wat schoonmaakwerkzaamheden in de ontmoetingsruimte, vergaderzaal en bibliotheek wil doen. Graag aanmelden bij Marloes, tel. 023-5390811 of info@dcspaarndam.nl


KERSTDINER VAN DE DONDERDAGHAP

Op donderdagavond 19 december jl. werd er een gezellig kerstdiner georganiseerd. Het was lekker druk en er werd een heerlijke kerstmaaltijd geserveerd. Mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors. Hartelijk dank!


INDOORVLIEGEN IN DE SPORTHAL
Op zondag 1 december a.s. wordt er een kampioenschap indoor kunstvluchtvliegen gehouden. Indoor kunstvluchtvliegen is een technische sport waarbij modelvliegers zo precies mogelijk een aantal voorgeschreven figuren vliegen. Deze worden beoordeeld door een jury. Naast het vliegen van de voorgeschreven programma’s is er ook de spectaculaire zogenaamde aeromusical klasse. In deze klasse wordt er met het vliegtuig een dans op de muziek gevlogen.
Bent u geïnteresseerd, kom dan gerust even kijken. De wedstrijd begint rond 10:15 uur en duurt tot ongeveer 15:30/16:00 uur en vindt plaats in de sporthal. Het Dorpscentrum is van 10.30 tot 14.00 uur ook geopend voor een kopje koffie of andere versnapering.DE SINT IN SPAARNDAM
Op zaterdag 23 november 2019 was de Sint met zijn Pieten naar Spaarndam gekomen. Om 14.00 uur kwam hij aan op de Kolk. Vanaf 15.00 uur werd er een leuke middag voor kinderen van 4-8 jaar in de sportzaal van het Dorpscentrum gehouden. Het was een leuke en gezellig drukke middag.


KUNST IN HET DORPSCENTRUM
In november en december hangt er weer nieuwe kunst in het Dorpscentrum. Kunstenaressen Rineke van de Poll en Anke Bras-van Oord tonen hun kunstwerken. Komt u eens een kijkje nemen?Maandag 30 september 2019 start van de Valpreventieweek in het Dorpscentrum Spaarndam, met om 14.00 uur het startsein door voormalig schaatskampioen Ard Schenk.


BURENDAG zaterdag 28 september 2019

Op zaterdag 28 september 2019 wordt er een gezellige burendag in het Dorpscentrum gehouden.

Programma
10.30 uur Inloop met koffie, thee en lekkers
11.00 uur Activiteiten in de sportzaal en Hollandse spelletjes in de ontmoetingsruimte
12.00 uur Lunch, graag even opgeven aan de bar vóór 26 september a.s.
13.00 uur Lezing ‘Over Spaarndam’, door Henk Koelman

Komt allen!


WEER REPAIR CAFÉ IN SPAARNDAM

Na de zomerstop gaan de Repair Café’s weer van start. De eerstvolgende in Spaarndam is op zaterdag 14 september 2019 van 13.30 – 16.00 uur in het Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36. Alle reparaties o.a. van huishoudelijke apparaten, audio, verlichting, en natuurlijk kleding kunnen uitgevoerd worden. Komt u gezellig langs? Het volgende Repair Café is op 12 oktober a.s.


24 MEI 2019 BENEFIETLEZING The Dutch Atlantic Four (“Oceaanroeiers”)

Vrijdag 24 mei jl. om 20.00 uur werd er een benefietlezing door The Dutch Atlantic Four (“Oceaanroeiers”) in het Dorpscentrum gegeven! Zij vertelden hun verhaal over hun roeitocht over de Atlantische Oceaan. De entree was gratis, er werd een vrijwillige donatie voor Stichting KiKa gevraagd.


NIEUW REPAIR CAFÉ SPAARNDAM

Op 11 mei 2019 gaat het zevende Repair Café in Haarlemmermeer van start. Zo kunnen ook alle inwoners van dit nieuwe stuk Haarlemmermeer, maar ook die ‘van over de brug’, uit het Haarlemse deel van Spaarndam en het aangrenzende Haarlem, voor alle bekende reparaties terecht bij een Repair Café. Het is elke tweede zaterdagmiddag van de maand open van 13.30 – 16.00 uur in Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36, 2064 KK Spaarndam. De start is 11 mei, daarna nog op 8 juni en dan na de zomervakantie weer verder.Verkeer en regels – 5 april – 14.00 uur

Op vrijdag 5 april 2019 is Leroy Vrijhoef, onze wijkagent, in gesprek gegaan met bewoners van Spaarndam. Aan de orde kwamen de verkeersregels zoals ze bestaan en het handhaven van die regels. Naast voorlichting was het ook de bedoeling om zicht te krijgen op bestaande onduidelijkheden in Spaarndam.


NLdoet – 16 maart 2019

Op 16 maart heeft het Dorpscentrum weer meegedaan met NLdoet van het Oranje Fonds. Vrijwilligers verzorgden van 12.00 – 14.00 uur een lunch voor ouderen, eenzamen, en bejaarden die het gezellig vinden om samen te lunchen. Voor muzikale omlijsting werd gezorgd door het duo We4All en het koor van Peter Duval.


Meer foto’s van de 40-jarige jubileumreceptie op 17 november 2018 bekijken? Kijk dan op het tabblad Fotoalbum bovenaan. Daar vindt u nog meer albums.

Voorzitster Martie Vink spreekt tijdens de jubileumreceptie. (foto Peter Vreeswijk) 
Foto Peter Vreeswijk

40 JAAR DORPSCENTRUM

Op 18 november 2018 is het 40 jaar geleden dat het Dorpscentrum feestelijk werd geopend. Dit werd gevierd op zaterdag 17 november 2018 met een gezellige receptie. Ook werd het jubileumboekje, dat speciaal voor deze gelegenheid werd samengesteld, officieel uitgereikt.


Inloopspreekuur van de wijkagent te Spaarndam

Om de twee weken op vrijdag zal er in het Dorpscentrum van 09.30-11.00 uur een inloopspreekuur van de politie worden gehouden. Wijkagent Vrijhoef is om de veertien dagen op vrijdagochtend in het Dorpscentrum aanwezig voor de bewoners van Spaarndam. Dit om nog meer de verbinding te zoeken met de bewoners en om vragen te beantwoorden die mogelijk anders bij de bewoners blijven liggen. Tevens is het voor de ouderen in Spaarndam niet altijd mogelijk contact te leggen met de politie en zij wil op deze manier ook voor deze groep bereikbaar zijn. Het spreekuur wordt gehouden in de ontmoetingsruimte en is ook echt bedoeld voor vragen. Mochten de mensen persoonlijke dingen willen bespreken kan dit altijd op afspraak in de vorm van een huisbezoek.