Nieuws

Dorpscentrum Spaarndam


GEZOCHT: voor de woensdagmiddag zoeken wij van 13.00 – 16.00 uur een vrijwilliger/vrijwilligster die als gastvrouw/gastheer een kopje koffie/thee wil schenken en in de rustige uurtjes wat schoonmaakwerkzaamheden in de ontmoetingsruimte, vergaderzaal en bibliotheek wil doen. Graag aanmelden bij Marloes, tel. 023-5390811 of info@dcspaarndam.nl


In november en december hangt er weer nieuwe kunst in het Dorpscentrum. Kunstenaressen Rineke van de Poll en Anke Bras-van Oord tonen hun kunstwerken. Komt u eens een kijkje nemen?


Vanaf 1 november 2019 zijn wij op vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur alleen open voor zelfstandige activiteiten.
Op donderdag 5 december 2019 is er geen daghap.
Van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 zijn we gesloten.Maandag 30 september 2019 start van de Valpreventieweek in het Dorpscentrum Spaarndam, met om 14.00 uur het startsein door voormalig schaatskampioen Ard Schenk.


BURENDAG zaterdag 28 september 2019

Op zaterdag 28 september 2019 wordt er een gezellige burendag in het Dorpscentrum gehouden.

Programma
10.30 uur Inloop met koffie, thee en lekkers
11.00 uur Activiteiten in de sportzaal en Hollandse spelletjes in de ontmoetingsruimte
12.00 uur Lunch, graag even opgeven aan de bar vóór 26 september a.s.
13.00 uur Lezing ‘Over Spaarndam’, door Henk Koelman

Komt allen!


WEER REPAIR CAFÉ IN SPAARNDAM

Na de zomerstop gaan de Repair Café’s weer van start. De eerstvolgende in Spaarndam is op zaterdag 14 september 2019 van 13.30 – 16.00 uur in het Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36. Alle reparaties o.a. van huishoudelijke apparaten, audio, verlichting, en natuurlijk kleding kunnen uitgevoerd worden. Komt u gezellig langs? Het volgende Repair Café is op 12 oktober a.s.


24 MEI 2019 BENEFIETLEZING The Dutch Atlantic Four (“Oceaanroeiers”)

Vrijdag 24 mei jl. om 20.00 uur werd er een benefietlezing door The Dutch Atlantic Four (“Oceaanroeiers”) in het Dorpscentrum gegeven! Zij vertelden hun verhaal over hun roeitocht over de Atlantische Oceaan. De entree was gratis, er werd een vrijwillige donatie voor Stichting KiKa gevraagd.


NIEUW REPAIR CAFÉ SPAARNDAM

Op 11 mei 2019 gaat het zevende Repair Café in Haarlemmermeer van start. Zo kunnen ook alle inwoners van dit nieuwe stuk Haarlemmermeer, maar ook die ‘van over de brug’, uit het Haarlemse deel van Spaarndam en het aangrenzende Haarlem, voor alle bekende reparaties terecht bij een Repair Café. Het is elke tweede zaterdagmiddag van de maand open van 13.30 – 16.00 uur in Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36, 2064 KK Spaarndam. De start is 11 mei, daarna nog op 8 juni en dan na de zomervakantie weer verder.


GEZOCHT OPROEPKRACHTEN

Wij zijn op zoek naar extra oproepkrachten voor achter de bar van het Dorpscentrum. Wij zoeken oproepkrachten vanaf 21 jaar met horeca-ervaring en in het bezit van SHV- of IVA-certificaat, en eventueel BHV. Je bent zelfstandig en creatief. Tevens gaan wij er vanuit dat onze nieuwe collega een dienstverlenende en klantgerichte instelling heeft. Werktijden in overleg maar voornamelijk in de avonden en het weekend. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar martie@dcspaarndam.nl onder vermelding van Oproepkracht Dorpscentrum. Meer informatie? Neem contact op met Martie Vink, martie@dcspaarndam.nl, tel. 06-28232738 of informeer bij een van de barmedewerkers.


Verkeer en regels – 5 april – 14.00 uur

Op vrijdag 5 april 2019 is Leroy Vrijhoef, onze wijkagent, in gesprek gegaan met bewoners van Spaarndam. Aan de orde kwamen de verkeersregels zoals ze bestaan en het handhaven van die regels. Naast voorlichting was het ook de bedoeling om zicht te krijgen op bestaande onduidelijkheden in Spaarndam.


NLdoet – 16 maart 2019

Op 16 maart heeft het Dorpscentrum weer meegedaan met NLdoet van het Oranje Fonds. Vrijwilligers verzorgden van 12.00 – 14.00 uur een lunch voor ouderen, eenzamen, en bejaarden die het gezellig vinden om samen te lunchen. Voor muzikale omlijsting werd gezorgd door het duo We4All en het koor van Peter Duval.


Meer foto’s van de 40-jarige jubileumreceptie op 17 november 2018 bekijken? Kijk dan op het tabblad Fotoalbum bovenaan. Daar vindt u nog meer albums.

Voorzitster Martie Vink spreekt tijdens de jubileumreceptie. (foto Peter Vreeswijk) 
Foto Peter Vreeswijk

40 JAAR DORPSCENTRUM

Op 18 november 2018 is het 40 jaar geleden dat het Dorpscentrum feestelijk werd geopend. Dit werd gevierd op zaterdag 17 november 2018 met een gezellige receptie. Ook werd het jubileumboekje, dat speciaal voor deze gelegenheid werd samengesteld, officieel uitgereikt.


Inloopspreekuur van de wijkagent te Spaarndam

Om de twee weken op vrijdag zal er in het Dorpscentrum van 09.30-11.00 uur een inloopspreekuur van de politie worden gehouden. Wijkagent Vrijhoef is om de veertien dagen op vrijdagochtend in het Dorpscentrum aanwezig voor de bewoners van Spaarndam. Dit om nog meer de verbinding te zoeken met de bewoners en om vragen te beantwoorden die mogelijk anders bij de bewoners blijven liggen. Tevens is het voor de ouderen in Spaarndam niet altijd mogelijk contact te leggen met de politie en zij wil op deze manier ook voor deze groep bereikbaar zijn. Het spreekuur wordt gehouden in de ontmoetingsruimte en is ook echt bedoeld voor vragen. Mochten de mensen persoonlijke dingen willen bespreken kan dit altijd op afspraak in de vorm van een huisbezoek.