Nieuws

Dorpscentrum Spaarndam

Lezing over het Hart op 26 augustus 2020

Op woensdagavond 26 augustus a.s. om 20.00 uur houdt onze dorpsgenoot Paul Boom in het Dorpscentrum Spaarndam een lezing over “het hart”.
Grofweg valt de hartproblematiek uiteen in vier onderwerpen:
Vaatvernauwing (hartinfarct)
– Ritmestoornissen
– Hartklepafwijkingen
– Hartspierafwijkingen

Deze avond zal Paul vooral ingaan op het hartinfarct en vaatvernauwing.

Paul Boom (1952) is opgegroeid in Amsterdam en heeft daar de studie Geneeskunde (duur 7 jaar) en vervolgens de specialisatie Cardiologie (duur 6 jaar) gedaan. In 1989 is hij gestart als algemeen cardioloog in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en komen wonen in Spaarndam. Zijn aandachtsgebieden binnen de Cardiologie waren de hartkatheterisatie, CT scan van het hart en pacemakerimplantatie. Sinds april 2017 geniet Paul van zijn pensioen.

Aansluitend zal een fysiotherapeut/leefstijlcoach van Fysiotherapie Spaarndam ingaan op de invloed van leefstijlfactoren (beweging/voeding/slapen/stress) op hart- en vaatziekten.

Tijdens de lezing worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen (o.a. anderhalve meter afstand). Bij de inrichting van de zaal is daarmee rekening gehouden. De toegang tot de lezing is gratis, maar eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. Voor de lezing moet u zich van tevoren aanmelden bij de beheerder van het Dorpscentrum, Marloes Wesseling. Dat kan per mail (info@dcspaarndam.nl) of telefonisch (023-5390811).


Dorpscentrum weer open
Het Dorpscentrum is vanaf dinsdag 2 juni ook weer open, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en een duidelijk corona protocol.

Openingstijden juli en augustus:
Dinsdag 13.00 tot 16.00 uur en 19.00 – 23.00 uur
Woensdag 19.00 tot 23.00 uur
Donderdag 15.00 tot 19.00 uur (daghap)

De Bibliotheek in Spaarndam is in juli en augustus op dinsdagmiddag weer open van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie zie www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Sporten vanaf 1 juli 2020 ook weer mogelijk.

In het kort de spelregels voor het sporten:
Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
• Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
• Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
• Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

De gebruikers die graag gebruik willen maken van het Dorpscentrum en van de sporthal en sportzaal, binnen de bovengenoemde richtlijnen en met inachtneming van het protocol, worden verzocht contact op te nemen met het beheer 023-5390811 of info@dcspaarndam.nl.

Lees hier het corona protocol van het Dorpscentrum.


Achter de schermen is er hard gewerkt om alles weer spic en span te krijgen.


WMO en PlusPunt Zwanenburg

Vanuit MeerWaarde wordt er in het Dorpscentrum een inloopspreekuur gehouden, waar u terecht kunt met allerlei vragen op sociaal gebied, waardoor u niet helemaal naar het PlusPunt in Zwanenburg hoeft te gaan. MeerWaarde kan u ook doorverwijzen naar het Wmo. Als u andere vragen heeft, doet MeerWaarde uiteraard haar uiterste best om u van dienst te zijn.

Het inloopspreekuur in Spaarndam is iedere vrijdagochtend van 09.00 – 12.00 uur.

Voor informatie, advies en vragen over welzijn, vrijetijdsactiviteiten, vrijwilligerswerk, hulp en dienstverlening, klik hier of kijk op de pagina Activiteiten, Wmo.


REPAIR CAFÉ SPAARNDAM

Openingstijden
Elke tweede zaterdag van de maand, van 13.30 tot 16.00  uur.
Het eerstvolgende Repair Café wordt waarschijnlijk in september gehouden.


KUNST IN HET DORPSCENTRUM
Regelmatig hangt er kunst in het Dorpscentrum. Hieronder werken van kunstenaars Corrie van Dijke en Ted Siegrest. Komt u eens een kijkje nemen?


GEZOCHT OPROEPKRACHTEN

GEZOCHT: voor de maandagavond of dinsdagavond, en af en toe in het weekend, zoeken wij een oproepkracht voor achter de bar. Vanaf 18 jaar, liefst met enige horeca-ervaring. Bezit van een SHV- of IVA-certificaat is een pré. Wij gaan er vanuit dat onze nieuwe collega een dienstverlenende en klantgerichte instelling heeft. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar info@dcspaarndam.nl onder vermelding van Oproepkracht Dorpscentrum. Meer informatie? Neem contact op met Marloes Wesseling,  tel. 023-5390811 of info@dcspaarndam.nl


Inloopspreekuur van de wijkagent te Spaarndam

Om de twee weken op vrijdag zal er in het Dorpscentrum van 09.30-11.00 uur een inloopspreekuur van de politie worden gehouden. Wijkagent Vrijhoef is om de veertien dagen op vrijdagochtend in het Dorpscentrum aanwezig voor de bewoners van Spaarndam. Dit om nog meer de verbinding te zoeken met de bewoners en om vragen te beantwoorden die mogelijk anders bij de bewoners blijven liggen. Tevens is het voor de ouderen in Spaarndam niet altijd mogelijk contact te leggen met de politie en zij wil op deze manier ook voor deze groep bereikbaar zijn. Het spreekuur wordt gehouden in de ontmoetingsruimte en is ook echt bedoeld voor vragen. Mochten de mensen persoonlijke dingen willen bespreken kan dit altijd op afspraak in de vorm van een huisbezoek.